Juvéderm Fillere

Hva er Juvéderm og fillere?
Juvéderm er en såkalt filler som brukes til å gjenopprette hudens volum, slette rynker og folder i ansiktet, og gjenvinne leppenes utseende, men kan kan også brukes til å tilføre huden mer fuktighet, og til å gjenopprette volum i haken og kinnbena ved å gjøre dem mer markert. Fillere er en form for «Liquid facelifts» som gir mye av den samme effekten som ansiktsløft, men uten kirurgi.

Det er klinisk dokumentert at Juvéderm-serien reduserer aldringstegn og gjenfukter huden på en effektiv måte, og serien er derfor et populært valg ved behandling av linjer og rynker. Til forskjell fra andre dermale fillere er den ikke granulær, noe som betyr at geléen glir lett inn i huden og gir et jevnt, naturlig og følbart resultat.

Behandlingen fungerer ved å gjøre injeksjoner i huden eller leppene med svært tynne nåler. Hele behandlingen tar bare mellom 15 og 30 minutter, og ettersom Juvéderm inneholder 0,3 % av bedøvelsesmiddelet Lidokain er behandlingen både behagelig, enkel og rask. Resultatet etter behandlingen kommer dessuten helt umiddelbart.

Slik virker Juvéderm
Virkestoffet i Juvéderm er hyaluronsyremolekyler som er svært like kroppen sin egen hyaluronsyre. Sammen med elastin og kollagen er hyaluronsyre viktige komponenter i hudens bindevev, og hyaluronsyren trekker til seg og binder vann, noe som bidrar til å opprettholde effekten i opptil ett år.

Effekt og varighet
Effekten varer vanligvis mellom 6 og 12 måneder, men det er individuelle variasjoner. For å opprettholde effekten må man derfor ta nye injeksjoner når effekten begynner å minske. Juvéderm VOLUMA kan vare opptil 18 måneder.

Liten risiko for bivirkninger
Det er liten risiko for bivirkninger, men man må regne med litt ømhet og hevelse i området rundt injeksjonen i 1 – 3 dager etter behandlingen. Rødme eller misfarging grunnet hudblødning er sjeldent, men kan forekomme lokalt. Det er veldig lav risiko for allergi, og man trenger derfor ikke å ta en allergitest i forkant av behandlingen.

Acetylsalisylsyre eller andre NSAID-preparater brukes for å minske risiko for blåmerker og blødninger rundt injeksjonsstedet, men det frarådes å bruke slike legemidler før behandling.

Det er også andre bivirkninger, men disse er svært sjeldne, og du vil få mer informasjon om disse før behandlingen.

De aller fleste kan behandles med Juvéderm, men gravide, ammende og personer som har allergi mot noe av innholdet kan ikke ta behandlingen.