Forskjellene på mineralmakeup og tradisjonell makeup

Fagstoff for deg som er interessert i make-up.

Aktuelt

Fire - i - ett
Vår mikroniserte mineralbase består av konsentrerte pigmenter. Det betyr at vi ikke bruker fyllstoffer som talkum for å “drøye ut" pigmentene eller fargestoffene. (Pigmenter defineres som uorganiske farger som er uoppløselige i vann, i motsetning til fargestoffer, som er organiske, og som vanligvis lages av kulltjære, og er oppløselige i vann). Siden våre baser består av konsentrerte pigmenter oppnår vi en langt bedre foundation enn ved normal makeup, med et minimalt produktforbruk. Derfor ser mineralmakeup alltid ren og naturlig ut. Det konsentrerte pigmentet sørger også for den høye klassifiseringen, og vi oppnår vår solbeskyttelse.

Hurtig og lett fundation
Mineralene påføres med en børste eller en svamp for å dekke områder som normalt krever tre produkter. Resultatet er transparent og glansfullt og føles veldig lett.
 

Konsentrerte pigmenter (foundation)
Ordet “pigment" betyr som regel et farget eller hvitt komponent som er uoppløselig i et oppløsningsmiddel. (Ordet "fargestoff" refererer generelt til en kjemisk komponent som regel fra kulltjære, som er oppløselig.) Våre pigmenter stammer kun fra mikroniserte mineraler.Våre puddere er effektive til både en alminnelig dagmakeup og/eller en kamuflasjemakeup, fordi de konsentrerte pigmentene ikke bare dekker, men også reflekterer og bryter lyset (en “mat finish" absorberer lyset). Selv en meget liten mengde mineraler dekker alle typer rødme, inkludert akne og rosacea.

Minimal risiko for allergi
Allergi og overfølsomhet skyldes som regel stoffer som forårsaker irritasjon i huden. De stoffene som vanligvis skaper denne irritasjonen er kjemiske konserveringsmidler, kunstige fargestoffer (ofte kjent som FD&C), parfyme og alkohol. Makeupen inneholder ingen av disse irritasjonsfremkallende stoffene. Faktisk virker sinkoksid og titandioksid antiinflammatorisk og kan berolige huden. Reaksjonene er særlig vanlige på hud som på en eller annen måte er blitt påvirket av årsaker som et svekket immunforsvar, solskader, kjemiske peelinger, laserbehandling o.s.v.

Titandioksid og sinkoksid virker anti-inflammatorisk og lindrer erytem. Sinkoksid virker også antimikrobielt.

Følsomhet
Alle våre individuelle "Material Safety Data Sheets" om råmaterialer viser at irritasjon, brennende fornemmelse og svie på huden ikke skyldes våre ingredienser.Videre resulterer våre bearbeidningsprosesser ikke i kjemiske endringer av råmaterialene, så virkningen av hver enkel ingrediens forblir den samme ved blandingen. Vi har utelukket all parfyme, kjemiske fargestoffer og konserveringsmidler fra våre puddere, da disse er de tre verste sensibilisatorene.

Vi selger makeup-produkter fra Jane Iredale. Kom innom å prøv.